Voor het kleine bedrag van 5 euro heeft u een jaar lang onbeperkt toegang tot het digitale archief van de S&D Groep.

Nieuwe uitgaven Nederland 2022 - 2023

Ook in 2022 en 2023zijn er weer de nodige nieuwe uitgaven te vinden.

 

5 maart 2023

Van Cora Koster kregen we de melding van een nieuwe doos van Dille en Kamille, genaamd 'bloembed'. Deze is ook op hun site te vinden: https://www.dille-kamille.nl/lucifers-bloembed-00031070.html

 

16-01-2023

Het nieuwe jaar start weer met enkele nieuwe meldingen van Erwin Kool. Ikea heeft enkele nieuwe dozen op de markt gebracht. Bij de Hylta doos zijn de logo's veranderd. De andere doos is volledig nieuw. Via de website van Ikea is ook een showmodel dat Erwin in zijn handen heeft gehad te zien.

 

Ikea

 

Ook Fancy Flames komt weer met nieuwe uitgaven. De ene een variant op een eerder gemelde doos maar nu groter. Past net aan op een A4 vel. Deze dozen zijn te koop bij Welkoop. 

 

 

04-12-2022

Van André Czermák kregen we de melding van 2 kokers met lucifers die zijn gekocht bij Tuincentra.

de eerste is van het bekende merk Fancy flames. In kokervorm hadden we deze nog niet eerder gemeld. 

De andere is van het merk Home Society. Dit is een importeur / groothandel in interieur- en geur artikelen uit Lisse. Op hun site zijn nog meer lucifers te vinden (zoeken op het Engelse 'matches') en het zal u niet verbazen dat de winkelprijs van deze artikelen behoorlijk aan de hoge kant is. Onderstaande 'koker' (glas met kurk deksel) is te koop bij o.a. tuincentrum Global Garden in Zwaanshoek voor 13,95 Euro! Naast deze zwarte is er ook een witte versie. Chinees fabrikaat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31 oktober 2022

Update van de ALDI dozen. Joep Gielen meldt de dozen met lucifers van 10 cm met de volgende geprinte code: 22051805-2. Het ‘paketiket’, de sticker is met kleiner lettertype en zonder afbeelding naast de barcode. De dozen met lucifers van 20 cm hebben op de achterzijde ook de geprinte code: 22050106-1.

 

30 oktober 2022

voor het derde jaar op rij zijn er bij de ALDI weer dezelfde dozen met wintermotieven te koop, 3 dozen met extra lange lucifers (samen in een pak van 3) en 2 dozen XXL-lucifers (los te koop). Zie melding 18 oktober 2020 voor de afbeeldingen.

verschil met de 2 eerdere uitgaves is dat er nu een extra (gestempelde?) code op de achterkant staat. waarschijnlijk een produktie-datum of iets dergelijks. 

Onderstaande afbeelding ontving ik van Cora Koster. op de XXL- dozen staat de code 22050106-1 en op de extra lang dozen de code 22051905-1. Direct zelf een setje gekocht en op 'mijn' setje extra lang dozen staat de code 22051805-2 (de code op de XXL dozen is wel dezelfde). Er zijn dus kennelijk meerdere codes in omloop. Vindt u andere? laat het ons dan weten.

 

 

 

30 oktober 2022

onderstaande doos 'winterwarm' van Dille en Kamille is nu ook op de website te vinden. de doos is onderdeel van de Kerst collectie die momenteel in de winkels ligt. Dat deze in augustus al in één of meerdere winkels te koop was bleek een fout te zijn van de betreffende winkel(s). Dat had nog niet gemogen!

 

28 augustus 2022

Rik van Florestein heeft weer een nieuwe doos gevonden bij Dille en Kamille. Deze is nog niet te vinden via hun website. De winkelmedewerkster vertelde hem dat er binnenkort meer mooie nieuwe (Zweedse) dozen volgen. Ze hebben al enkele previews mogen zien, maar kunnen er verder niets over zeggen. Oproep: Tip ons zodra u nieuwe vindt.

 

 

26 mei 2022

Dit is een kopie bericht 14 april 2022 in Nieuwe meldingen Nederland. Door omstandigheden kon ik daar de juiste foto's niet bij plaatsen. Daarom nu wederom maar nu met de foto's. 

 

tijdens een vakantie op Texel vorige week zag ik in een winkel met kado- en decoratieartikelen drie lucifersdozen (lange lucifers) liggen met verschillende afbeeldingen op de voorkant en op de witte achterkant als enige tekst MEANDER en de website www.meander-bv.nl. (geen tekst op de zijkant). Zoals meestal met dit soort dozen in dergelijke winkels flink aan de prijs (ca. 4,50 Euro per stuk!).  Uit nieuwsgierigheid wel even op de website gekeken. Via de zoekfunctie vind ik geen lucifers (ook niet via het Engelse 'matches'). men kan echter een kijkje nemen in de 'Virtual showroom boven Voorjaar 2022' en daarin is onderstaande wand te zien met maar liefst 78 verschillende dozen en daaronder een tafeltje met iets wat lijkt op displaydozen.

voor verzamelaars die interesse hebben in deze dozen zal het een flinke zoektocht worden om ze te vinden en men zal ook behoorlijk in de buidel moeten tasten!

 

 

6 mei 2022

Frank van Lier doet melding van de verwachte aangepaste uitgave van Zwaluw, formaat klein. Onder het Matchtek teken is nu ook de code te vinden zoals die bij andere uitgaven ook al staat vermeld.

 


vorige pagina

DOCUMENTATIES INLOGGEDEELTE

 

Met enige regelmaat worden er nieuwe documentaties toegevoegd in het inloggedeelte.

 

Op de pagina

OVER ONS / Inloggedeelte  website kunt u een overzicht vinden van de documentaties die er momenteel te vinden zijn en hoe u hier toegang tot kunt krijgen.