Voor het kleine bedrag van 5 euro heeft u een jaar lang onbeperkt toegang tot het digitale archief van de S&D Groep.

Nieuwe uitgaven Nederland

 

De laatste jaren is het aantal nieuwe lucifersdoosjes, lucifersboekjes en huishouddozen dat in Nederland wordt uitgegeven beperkt.

In de supermarkten zijn de vaste merken Zwaluw (www.zwaluw-vuur.nl) en Firelight (dejongenpartners.com/home) de bekendste. Rond de feestdagen en in de zomer zijn tijdelijk luxe dozen voor tafelversiering of aanmaaklucifers voor de barbecue verkrijgbaar, ook vaak bij bazars of warenhuizen.

Bungalow- en vakantieparken (zoals Landal, Center Parcs en Roompot) en (internationale) hotelsketen (Van der Valk) geven ook lucifersdoojes uit voor gebruik op hun locaties.

Voor reclamedoeleinden worden lucifers vrijwel niet meer gebruikt, mede als gevolg van het rookverbod in de horeca en het ontmoedingsbeleid voor tabak, waaronder een verbod op reclame op lucifersdoosjes.

Hieronder presenteert Vonkvrij de bekende uitgaven. Heeft u iets nieuws ontdekt of vraagt u zich af of een uitgave al bekend is, meldt het ons via webmaster@vonkvrij.com.

 

14 april 2022

van Cora Koster kregen we de melding van 3 nieuwe dozen van 'huis, tuin en keukenwinkelketen' Dille en Kamille. Ze zijn zowel in de 'gewone' winkel en in de webwinkel te koop. 

 

 

 

 

 

 14 april 2022

tijdens een vakantie op Texel vorige week zag ik in een winkel met kado- en decoratieartikelen drie lucifersdozen (lange lucifers) liggen met verschillende afbeeldingen op de voorkant en op de witte achterkant als enige tekst MEANDER en de website www.meander-bv.nl. (geen tekst op de zijkant). Zoals meestal met dit soort dozen in dergelijke winkels flink aan de prijs (ca. 4,50 Euro per stuk!).  Uit nieuwsgierigheid wel even op de website gekeken. Via de zoekfunctie vind ik geen lucifers (ook niet via het Engelse 'matches'). men kan echter een kijkje nemen in de 'Virtual showroom boven Voorjaar 2022' en daarin is onderstaande wand te zien met maar liefst 78 verschillende dozen en daaronder een tafeltje met iets wat lijkt op displaydozen.

voor verzamelaars die interesse hebben in deze dozen zal het een flinke zoektocht worden om ze te vinden en men zal ook behoorlijk in de buidel moeten tasten!

 

23 februari 2022

een interessante melding van Erwin Kool: een doos met lange lucifers van De Vrijbuiter (speciaalzaak

voor outdoor- en kampeersrtikelen met winkels in Gouda, Roermond en Zaandam). Op de achterkant een luciferspuzzel. Het is niet bekend of er ook dozen met andere luciferspuzzels bestaan.

 

 

23 februari 2022

Joël Gabriels is op internet opzoek gegaan naar de lucifers van PROF Matches die in Nederland te koop zijn in SoLow winkels (zie melding 18 december 2021). Wat hij gevonden heeft hebben we gepubliceerd bij de Nieuwe meldingen België omdat het een Belgische firma betreft. 

 

23 februari 2022

In zijn zoektocht heeft Joël ook nog een aantal zaken gevonden die worden verkocht via een Nederlandse site www.hop.nl . Een website met zoals ze het zelf omschrijven "top cadeaus & gadgets voor (stoere) mannen". Er worden 2 soorten lucifers te koop aangeboden, beide ook van PROF Matches: 

 

Type Lea. 80 lucifers van 65mm lang in een glazen potje. 2 verschillende desings.

 

   

 

Type Cuba. Een koker met het design van een sigaar met 20 lucifers van 10cm lang.

 

6 februari 2022

Eindelijk gevonden! Het laatste formaat Zwaluw met het adres van BrandBox Twenty uit Eindhoven, te weten Zwaluw klein. Het clichénummer is 8372, de printdatum 2020-12-18. al meer dan een jaar geleden dus! Op de achterkant ook weer de gevaar-driehoek in reliëf. Onderstaande scan is niet 100%, de kleur is gewoon egaal donkergeel, dus geen strepen.

 

30 januari 2022

Meer nieuws van Zwaluw: 

Onder het groene FSC-logo is een code toegevoegd. Zie onderstaande afbeelding. Zodra wij een betere scan hebben zullen wij deze hier plaatsen. Wij vermoeden dat op alle formaten wikkels deze code zal worden toegevoegd.

Onderstaande afbeelding is van het formaat Lang (clichénummer 8373) en de nieuwe wikkel heeft de printdatum 2021-11-17.

 

 

16 januari 2022

De eerste melding van het nieuwe jaar! De doos met aanmaaklucifers van Zwaluw is nu ook gevonden met het adres van Brandbox Twenty in Eindhoven. De wikkel heeft clichénummer 8375 en de printdatum is 2021-04-08

 

 

Op 10 december 2021 hebben we melding gemaakt van een nieuwe doos van IKEA. In filiaal Heerlen is nog een 'oude' uitgave te koop (zie melding 20 december 2017). Het verschil is echter dat deze dozen nu ook de 'gevaar'-driehoek in reliëf op de achterkant hebben.

 

 

18 december 2021

Wederom een melding van Erwin Kool. 2 series van 4 dozen die te koop zijn in So Low winkels (winkels met voornamelijk feestartikelen). De eerste serie betreft 4 dozen met lucifers van 5,5cm lang, verpakt per 3 stuks met een pakstickertje. de andere serie betreft 4 dozen met lucifers van 20 cm lang.

De lucifers zijn gemaakt in China en geimporteerd door Polyflame Europ SAS in Frankrijk. de 'waarschuwing en gebruiksaanwijzing' staan er in 7 talen op, waaronder Nederlands. daarin wel een grappige vertaalfout: 'safety matches' is vertaald als 'Veiligheidswedstrijden' (de andere betekenis van het Engelse woord 'match'). Tja, dat krijg je als je een computerprogramma laat vertalen....

Deze melding komt wel op een ongelukkig moment: vanavond wordt bekend gemaakt dat alle niet-essentiële winkels voorlopig moeten sluiten. So Low behoort daar ook toe. U zult dus even geduld moeten heben om deze dozen te kunnen kopen. En nog een waarschuwing: ze zijn niet goedkoop. maar dat zijn we inmiddels gewend bij lucifers die als kado-artikel worden verkocht.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 december 2021

Ikea heeft een nieuwe fraaie doos in de winkels liggen. Met dank aan Erwin Kool voor de melding.

 

 

31 oktober 2021

Er zijn weer 3 nieuwe dozen van de firma Zusss verkrijbaar via hun website (met dank aan Rik van Florestein voor de melding en de afbeeldingen). 

 

 

 

 

    

 

29 augustus 2021

Vanuit België kregen we de melding van dozen met XXL-lucifers van het merk TOPLINE. deze dozen zijn op 26 mei 2019 al gemeld met als opschrift 'Batch nr. 2053107'. De nu gemelde dozen hebben als opschrift 'Order No: 2018419'. Mogelijk zijn er in de tussentijd meerdere Batch- of Ordernummers geweest. Waarschijnlijk zijn deze dozen ook in Nederland te koop, bijvoorbeeld in doe-het-zelf zaken en tuincentra.

 

 

6 juli 2021

De doos met lange lucifers van het merk Barbecook die al gevonden was in doe-het-zelf winkel BRICO in België is nu ook gesignaleerd in Nederlandse Praxis-winkels. afmetingen van de doos 22 x 6,5 cm.

 

 

12 juni 2021

Gevonden in een HUBO-winkel in België: nieuwe doos van het Nederlandse Fire-Up (Oisterwijk). Waarschijnlijk zijn ze ook in Nederland te koop. 

afmetingen van de doos 22 x 6,5 cm. 

 

 

 

29 maart 2021

sinds kort zijn er weer 3 nieuwe dozen van de firma Zusss verkrijbaar via hun website (met dank aan Rik van Florestein voor de melding en de afbeeldingen). 

 

 

 

 

1 maart 2021

Ook het XL formaat van Zwaluw is nu gevonden. Met dank aan Rik van Florestein.

 

26 januari 2021

Het tweede en derde formaat van Zwaluw zijn inmiddels ook gevonden in de winkels.

 

 

 

 

Nu bestellen via Internet in webshops steeds normaler wordt, zijn er ook steeds meer lucifersitems te vinden in Nederlandse webshops. Gebruikelijk nemen wij niet alle meldingen op en is een criterium dat lucifersdoosjes of -voorwerpen fysiek in winkels uitgegeven moeten worden. Dit wordt steeds lastiger om toe te passen.

 

Ferry Uiterwijk meldde een luciferskoker die wordt verkocht door een webshop in sigarenartikelen, Cuberna. Zie hieronder de afbeelding.

 

sigaren-lucifers-cohiba-koker

 

16 januari 2021

Opvallend nieuws aan het begin van het nieuwe jaar: De distributie van Zwaluw-lucifers wordt niet langer verzorgd door de Scandanavian Tobacco Group in Eersel maar door een nieuw bedrijf: Brandbox Twenty uit Eindhoven. Op de site www.brandboxtwenty.com is een brochure te zien waarin alle 'nieuwe' Zwaluw-producten in vermeld staan: Zwaluw S (klein), Zwaluw M (huishoud), Zwaluw L (lang), Zwaluw XL (extra lang) en Zwaluw XXL. Daarnaast 2 aanmaakproducten: Zwaluw Aanmaaklucifers en Zwaluw aanmaakhoutwol. 

De eerste wikkel met de nieuwe naam is al gesignaleerd door Rik van Florestein: het XL-formaat. Deze heeft clichénummer 8374 en de printdatum is 2020-11-27 gedrukt over 2020-10-20.

We zijn benieuwd hoe snel de andere formaten en producten in de winkels verschijnen!

Overigens is Brandbox Twenty ook de distributeir voor Union Match in België en Cricket aanstekers. 

 

 

27 november 2020

De wikkels van Zwaluw-lucifers (en andere wikkels van Swedish Match) hebben al geruime tijd een opvallende aanpassing: op de achterzijde is in reliëf een driehoek in het karton gedrukt. Het is een 'tastbare' variant van het 'gevaar'-logo en waarschuwt slechtzienden voor gevaarlijke en brandbare stoffen (want zo worden lucifers tegenwoordig beschouwd!). volgens de website van Rik van Florestein zit dit reliëf al op de wikkels vanaf de volgende printdatums:

Zwaluw huishoud, clichénummer 7885: 2020-02-06

Zwaluw klein, clichénummer 7884: 2019-09-06

Zwaluw lang, clichénummer 7885: 2019-12-13

Zwaluw extra lang, clichénummer 7886: 2020-02-28

 

 

15 november 2020

op 28 juni hebben we melding gemaakt van een aantal dozen van de firma Zusss. Inmiddels staan er weer 4 nieuwe op de website (met dank aan Rik van Florestein voor de melding). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een andere soortgelijke firma met cadeau-artikelen is 'Blond Amsterdam'. Ook zij hebben 2 lucifersdozen in hun assortiment. Wel flink aan de prijs: 6,95 Euro per stuk!

 

update 27 november 2020:

de melding van deze dozen kwam ook binnen via Erwin Kool. Hij heeft ze gekocht bij Intratuin. hieronder de complete wikkels:

 

18 oktober 2020

zoals al onder 'actueel' was aangekondigd vanaf gisteren (17 oktober) tijdelijk te koop bij de ALDI: een setje van 3 dozen met lucifers van 10cm lang (per 3 stuks verpakt met een sticker) en 2 dozen met lucifers van 20cm lang (los te koop). 

  

 

18 oktober 2020

IKEA kondigt op haar website ook nieuwe lucifersdozen aan als onderdeel van de VINTER-collectie (Kerstartikelen). volgens de site nog niet voorradig en het is maar de vraag of deze in Nederland te koop zal zijn. De vorige lucifersdozen van IKEA waren vaak alleen maar in filiaal Heerlen te koop!

 

12 september 2020

tegengekomen tijdens mijn vakantie in een winkeltje op Vlieland: lucifers in een glazen potje met het strijkvlak op de bodem. Ze zijn afkomstig van MyFlame Lifestyle (www.myflame.nl), een leverancier van o.a. kaarsen, geurstokjes en dus ook lucifers. Het zal niemand verbazen dat ze flink aan de prijs zijn: 5,95 Euro per stuk via de website (in de winkel waren ze nog duurder). Tja, het zijn geen traditionele lucifersdoosjes maar we willen ze u toch niet onthouden. 

er zijn 5 verschillende: YOU GLOW GIRL (roze), LIGHT MY FIRE (wit), LIGHT ON (zwart), LIGHT UP THE WORLD (groen) en MATCHES TO MATCH (zandkleurig).

 

11 september 2020

Zusss voegt voor de najaarscollectie 3 nieuwe lucifersdozen toe aan hun assortiment. Ze zijn vanaf week 38 te bestellen in de webwinkel en kosten € 1,95 per doos. (afbeeldingen afkomstig van de Zusss-website). Zie: https://www.zusss.nl/catalogsearch/result/?q=lucifer Hierdoor loopt het aantal dozen op tot 14 stuks.


9 augustus 2020

Van Erwin Kool kregen we de melding dat er 6 verschillende huishouddozen te koop zijn bij Dille & Kamille, een keten van speciaalzaken met voornamelijk huishoudelijke (kado)artikelen met vestigingen in alle grote plaatsen en steden. Het is niet bekend of alle motieven ook ni de winkels te koop zijn maar in ieder geval ook via de website www.dille-kamille.nl. Ze zijn niet goedkoop: 4,95 Euro per stuk!

op 2 stuks staat een adres in Amsterdam vermeld. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 juli 2020

Onderstaande doos met aanmaaklucifers is te koop bij Praxis-bouwmarkten. Met dank aan Ferry Uiterwijk voor de foto.

 

onderstaande melding komt ook van Ferry. Het betreft een zeer klein formaat luxe doosje (2cm lang). een doosje uit 2017 is niet direct een nieuwe melding te noemen maar we wilden u deze niet onthouden.

 

 

28 juni 2020

op 20 juli 2018, bijna 2 jaar geleden dus, hebben we hier melding gemaakt van 2 tafeldozen van Zusss. Deze firma, opgericht door 2 zussen, houdt zich bezig met het ontwerpen en uitbrengen van 'lifestyle en fashionartikelen' die inmiddels via diverse webshops worden verkocht. Één van die 'lifestyle'-artikelen is lucifers, dozen van 11 x 5,5 x 1,5cm met ca. 100 lucifers van 5cm lang.

Via Ferry Uiterwijk en Rik van Florestein kregen we de melding dat er inmiddels minimaal 9 nieuwe dozen te koop zijn. Voor wie interesse heeft: u kunt ze vinden en bestellen op het internet.

 

24 mei 2020

Na een recente nieuwe melding van de huishouddoos heeft Zwaluw nu ook een nieuwe doos aanmaaklucifers. Deze heeft nu het clichenummer 8303 en als datum 2019-10-08. Wederom dank aan Erwin Kool.

 

 

10 mei 2020

Onder de nieuwe meldingen hebben wij op deze website ook een pagina voor nieuwe Zwaluw uitgaven met de verschillende drukdata: https://www.vonkvrij.com/actueel/zwaluw.html

Erwin Kool meldde deze week dat het strijkvlak van de meest recente huishouddoos een verandering heeft ondergaan. Zie hieronder de verschillen.

 

15 maart 2020

in de documentatie van GRAYBURN (te vinden in het inloggedeelte) staan onder nummer 34 t/m 39 een zestal wikkels vermeld die te vinden waren in schoonmaaksetjes van vakantieparken. Recent is er weer een nieuwe variant gevonden. Opvallend is dat daar de naam GEJO VENLO B.V. weer op vermeld staat.

Daarnaast ontdekte Rik van Florestein onlangs een oudere GRAYBURN wikkel in afwijkende kleuren (rood in plaats van groen). Deze is waarschijnlijk niet in Nederland op de markt geweest maar voor de compleetheid van de documentatie wel het vermelden waard. Arno Meijer kwam nog met een nog niet eerder vermelde paksticker. gezien de tekst 'Grayburn Development Corp.' dateert deze waarschijnlijk uit de eerste helft van de jaren '90. 

11 maart 2020

Door het ontbreken van echt nieuws in de Nederlandse winkels heeft Rik van Florestein heeft onlangs het bestaande assortiment van FLIX maar weer eens gekocht om te kijken of de wikkels misschien toch zijn gewijzigd. En dat is inderdaad het geval. De verschillen zijn klein maar het zijn toch weer nieuwe varianten. T.z.t. zullen deze worden opgenomen in een herziene versie van de documentatie (zie inloggedeelte) maar nu melden we ze eerst hier:

 

nr 27 anno 2020: nu met 3 diagonale perforaties op de plakstrook   

nr 28 anno 2020: plakstrook zonder perforaties en met minder schuine kanten

nr. 30 anno 2020: nu weer met 3 diagomale perforaties op de plakstrook

nr. 26a anno 2020: lijkt op 26a maar heeft een fijnere letter

 

ook vond Rik nog een variant op een oudere wikkel uit de documentatie. Het is dus niet een nieuwe melding in die zin dat deze gloednieuw is maar in het kader van bovenstaande meldingen nemen we deze toch hier op:

 

nr. 9a: als nr. 9 maar met bredere strijvlakken (18mm)

 

 

30 december 2019

Tijdens het zoeken op het internet naar nieuws over Zwaluw vond ik op de site van Swedish Match een afbeelding van een nieuw ontwerp van de doos met aanmaaklucifers. Het is niet bekend of deze ook daadwerkelijk op de markt komt en zo ja wanneer. We weten nog dat enkele jaren geleden op de site van Zwaluw-vuur ook een afbeelding van een nieuwe doos aanmaaklucifers stond maar dat het een hele tijd heeft geduurd voordat deze daadwerkelijk in een winkel werd gevonden omdat de meeste winkels nog een flinke voorraad hadden liggen van het oude ontwerp.

Naast de doos met aanmaaklucifers staan op de site ook foto's van aanmaakblokjes en aanmaakhoutwol (een nieuw product) met hetzelfde nieuwe ontwerp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 november 2019

Van Dhr. J. Gielen kregen we de melding dat de serie van 8 KM-dozen die bij Lidl-winkels in het vaste assortiment zitten (dus niet als tijdelijk aanbiedingsartikel) een gewijzigde achterkant hebben gekregen. Daarnaast is op de plakstroken de code S.A.M.W. te lezen. 

Overigens hebben niet alle Lidl-filialen deze dozen standaard in hun assortiment.

 

 

 

9 augustus 2019

Veel nieuws is er helaas niet de laatste tijd dus zijn we met elke melding blij. Onderstaande melding kwam van André Csermák en is gevonden bij de Lidl. Men kan zich afvragen of dit lucifers zijn, maar de blokjes hebben een luciferskop en de doos heeft strijkvlakken. Bovendien zijn vergelijkbare aanmaaklucifers van bijvoorbeeld Zwaluw en Albert Heijn ook altijd gemeld.

 

 

17 juli 2019

Er worden tegenwoordig niet veel nieuwe luxe doosjes meer uitgebracht en bovendien melden we deze normaliter niet op deze site. Voor deze melding maken we echter een uitzondering.

Onlangs was ik in een Rituals winkel (parfumerie e.d.) en zag daar een doosje van het formaar BX6. Het is een blauw doosje met de naam Rituals maar ook de adresgegevens in Amsterdam. Een Nederlands doosje dus. Maar...... dit doosje is alleen verkrijgbaar als onderdeel van de 'Wishing Box van de Rituals of Yalda'. Ik heb geen afbeelding van een opengemaakt doosje, onderstaande afbeelding van de 'wishing box' en de omschrijving komen van de website van Rituals waar deze set ook te bestellen is. Kosten 8,75 Euro. Voor één doosje is dat behoorlijk veel maar dan heb je wel een exclusief doosje!

 

 

26 mei 2019

In de tuincentra van Ranzijn zijn lange barbeque/open haard lucifers (XXLarge) te koop van het merk Top Line (zie ook de meldingen van 20 juli 2018 en 6 september 2018). Deze lange, vierkante dozen hebben itemnummer 29396 en Batch nummer 2053107

 

 

6 mei 2019

Misschien niet het meest opwindende nieuws, maar nieuw is nieuw: Albert Heijn heeft de verpakking van haar aanmaaklucifers gewijzigd. op de binnenkant van de flap aan de bovenkant is een datum gestempeld, in de vandaag gekochte doos is dat 28.01.2019

 

 

16 april 2019

In de tuincentra van Intratuin zijn wederom lucifers te koop van Camino. Het betreft een serie van 6 dozen met afbeeldingen van open haarden. Deze waren al langere tijd bij de intratuin te koop maar ze zijn nog niet eerder op deze site vermeld. De hieronder afgebeelde serie die momenteel te koop is heeft wel een vernieuwde achterkant in vergelijking met eerdere uitgaven.

 

 

17 februari 2019

In 'Alte Schachtel', het blad van de Duitse Pjillumenistischen Gesellschaft e.V. stond onderstaande melding van een nieuwe IKEA-doos. Heeft iemand deze al gevonden in Nederland? Meestal worden alleen in de vestiging in Heerlen lucifers verkocht.

17 januari 2019

In ieder geval de winkel van Loods5 in Haarlem was vorig jaar een mooie luxe huishouddoos met een sticker te koop. Loods5 is een interieurwinkel (met een webshop) met een aantal vestigingen door heel Nederland.

 

15 januari 2019

Joël Gabriëls stuurde dit weekend een scan van een tot nu toe - bij mij - prachtige doos van het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Hoewel wij gebruikelijk geen melding maken van reclamedozen maken wij hier dit keer graag een uitzondering voor. Onbekend is hoe lang deze dozen al uitgegeven zijn.

 

13 januari 2019

In de winkels van Blokker is een nieuwe uitgave van de lange lucifers van Golden Flame met 1 strijkvlak te vinden. Ten opzichte van eerdere uitgaven zijn de adresgegevens veranderd. Ten behoeve van de scan zijn de lipjes van de doos omgevouwen. De doos is te koop voor 0,75 euro.

 

 

In diverse tuincentra en -winkels zijn daarnaast ook al geruime tijd lange lucifers te koop. Het is een apart formaat doos, zo lang en smal, er zitten 10 hele lange lucifers in.

 

Me & Mats

In 2018 zijn in de winkels van de Amsterdamse webwinkel Me & Mats vijf verschillende dozen lange lucifers (9,6 cm.) verschenen. Deze vijf dozen zijn te koop geweest voor aantrekkelijke prijs van 6,95 euro.

 

22 december 2018

In een winkel van Hoogvliet Supermarkten trof ik deze week in de schappen een grootverpakking van de Flix extra lange lucifers aan (nr. 30 uit de documentatie Flix) met hierop een sticker. Zie hieronder. Het blijft dus de moeite waard om contacten met schappenvullers van supermarkten aangsloten bij Superunie te onderhouden!

 

19 oktober 2018

Niet aangekondigd in de folder, maar ook bij de ALDI zijn weer (tijdelijk) lucifers te koop. 

Het zijn dezelfde 6 afbeeldingen als de uitgave van 14 december 2017, de  achterkanten zijn echter anders. De adresgegevens van KM bestaat nu uit 7 regels (met de Nederlandse teksten 'Duitsland' en 'Distributeur') en linksonder staat 'Art. NL 6009'. Op de sticker (op een pak van 3 dozen) is de code AA 48/17B' boven de streepjescode verdwenen.

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19 oktober 2018

Bij LIDL zijn wederom 10 verschillende dozen van KM CAMINO te koop (zolang de voorraad strekt!). 7 afbeeldingen zijn vorig jaar ook al uitgegeven, 3 afbeeldingen zijn nieuw (zie hieronder). in vergelijking met de uitgave van vorig jaar (zie melding 19 november 2017) zijn de achterzijde en het stickertje (op een pak van 2 dozen) ongewijzigd.

   

 

 

 

9 oktober 2018

Bij de IKEA in Son (Ekkersrijt Eindhoven) verkopen ze, mogelijk als enige IKEA in Nederland, de HYLTA lucifersdozen (zie melding 20 december 2017). Van Harry Dortmans komt de melding van een nieuwe datum op de dozen met clichénummer 7899, namelijk 2017-10-13. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Harry, hij wil er met alle plezier een paar extra gaan halen. 

 

6 september 2018

Rik van Florestein was in Bloemendaal op zoek naar de lucifersdozen van Zusss(zie meldingen 20 juli 2018) maar in plaats daarvan vond hij een andere doos 'Moments of shame' met extra lange lucifers (97mm).  De doos kost maar liefst 7,99 Euro maar dan heb je ook wel een 'lifestyle' product met een gedicht....... De doos is ook te vinden op de site www.momentsoflight.nl

 

 

Niet iedereen verzanelt ze, maar lucifers zijn lucifers: de lange, vierkante dozen met lange (haard-)lucifers, vooral te koop in tuincentra en bouwmarkten. Van Rik kregen we de melding dat de doos van het merk Fire-Up een wijziging heeft ondergaan. Hieronder de 'oude' doos zoals die vorig jaar nog te koop was (links) en de nieuwe versie (rechts).

 

 

 

Via Koos van Ulden kwam de meldiin van onderstaande doos van Top Line met extra lange lucifers. Het verschil met eerdere uitgaves is het Order No. op de doos, namelijk 2039218. Dit is hetzelfde nummer als op de kleine doosjes zoals gemeld op 20 juli 2018.

 

 

 

Ook van Dhr. van Ulden kwam onderstaande melding van de doos met aanmaaklucifers van Albert Heijn. Naast de (datum)code 0218-01-17GN/10596 staat er nu ook een extra vetgedrukt cijfer op de plakstrook. De cijfers 1, 2 en 15 zijn tot nu toe gevonden. 

 

20 juli 2018

Hans Everink meldt een uitgave van Topline die vandaag te koop was bij Big Bazar. Deze uitgave wijkt af van de eerdere uitgaven van Topline van jaren geleden.

 

 

Rob meldt ook weer nieuwe uitgaven en heeft navraag gedaan bij de verkopende partij. Op de website www.zusss.nl staan 2 luciferdozen. Het zijn een soort mini huishouddozen met de afmetingen: 11 x 5,5 x 1,5 cm. In elk doosje zitten 100 lucifers van 5 cm. lengte. De lucifers zijn verkrijgbaar sinds eind 2017. Op de website staan tientallen winkels vermeld waar de zusss producten worden verkocht. Prijs is 1,95 per doosje.

 

16 juli 2018

Een oude nieuwe melding. Rob van Haaren stuurde en serie van 2 dozen lange lucifers (9,5 cm.) met motieven in. Deze zijn uitgegeven door de frirma &klevering, die 3 winkels in Amsterdam heeft. Hun huismerk is "&k Amsterdam" wat ook op de doosjes staat. De dozen hebben een Item number. Item number 1348-01 (Memphis) en 1348-02 (Whoops). De twee dozen zijn al uit de wintercollectie van 2016. De eerste (Memphis) is inmiddels uitverkocht, de tweede (Whoops) is nog te koop. Heeft iemand ze eerder gezien?

 

 

23 juni 2018

Een serie van 5 dozen lange lucifers (9,5 cm.) met bloemmotieven is te koop bij de website Aanstekerwebshop (www.aanstekerwebshop.nl). Op de plakstrook staat de nummering 5-1 tm 5-5. Links is één doos in het geheel weergegeven, de vier anderen dozen daarnaast voor een deel. De winter- en kerstmotieven serie (zie vermelding van 22 december 2017) is ook nog steeds verkrijgbaar. Met dank aan Rob van Haaren.

 

 

Op de website www.drogisterij.net zijn nu nog 3 soorten lucifers te bestellen welke echter binenkort uit het assortiment gaan.
  • GSD Safety Matches - 40 lucifers van 4,3 cm. lang.
  • GSD Household Safety Matches - 250 lucifers van 5,4 cn. lang.
  • GSD Extra Long Matches - 45 lucifers van 9,5 cm. lang.

14 juni 2018

Waarschijnlijk is deze al een flinke tijd op de markt, maar ik had hem nog niet eerder gezien. Een Zwaluw haardblok, verpakt in papier met onderstaande sticker (100x200mm). Gekocht bij een Shell-tankstation.

22 mei 2018

ongeveer een maand geleden was er bij de HEMA weer een nieuwe doos met extra lange lucifers te koop. Volgens de site van HEMA is deze online niet meer leverbaar maar mogelijk liggen ze nog wel op voorraad in de winkels. De wikkel heeft op de plakstrook het volgnummer 558 en de printdatum 30.11.2017

 

 

Ook bij de HEMA zijn sinds kort lucifers van het merk GOLDEN FLAME te koop. Dit merk kennen we vooral van artikelen als haardblokken, briketten, aanmaakblokjes e.d. Op hun website www.goldenflame.nl is het complete assortiment te vinden, behalve lucifers! Vreemd. Op de plakstrook is te zien dat ze uit dezelfde Poolse fabriek komen als de extra-lange lucifers, het formaat BX-100 (70x53x25mm) en de printdatum 15.01.2018. Ze zijn per 4 stuks verpakt in cellofaan (zonder sticker). Of dit een vast of een tijdelijk artikel in het HEMA-assortiment zal zijn is niet bekend. 

 

  

 

2 april 2018

Rob meldt weer een nieuwe uitgave, wederom een nieuwe set van 6 dozen met 9,5 cm lucifers.

Sinds oktober 2017 zijn deze dozen te koop bij de in Nederland nieuwe warenhuisketen "Hudson's Bay". Ze staan op hun website en liggen nu nog steeds in hun winkels. De dozen kosten maar liefst 6,90 euro per doos, dus volgens Rob zullen ze ook nog lang blijven liggen in de winkel.

 

Op de achterkant van de dozen staat de naam Vitra.Vitra is een moderne kunst museum in Weil am Rhein in Duitsland.

 

 

25 maart 2018

De afgelopen tijd zijn er weer diverse grote dozen gevonden in a-typische zaken. Rob van Haaren vond ze voor ons.

 

 

Sinds november 2017 zijn er dozen lange lucifers te koop van het merk "ECHT", zie hun website www.echtgoed.nl. Het is een producent van houtskool en briketten. De lucifers zijn 10 cm. Bijgaand 

een afbeelding van de opengewerkte doos.

 

 

Ook in 2017 (en nu nog steeds) zijn er dozen lange lucifers te koop van het merk "Big K Bigmatch".

Deze zijn vooral voor de horeca bestemd, zie de websites: www.nisbets.nl / xxlhoreca.com / pubhoreca.nl. Deze lucifers zijn ook 10 cm lang.

 

 

 

Vanaf 2016 (en nu nog steeds) zijn er ook dozen aanmaaklucifers te koop van het merk "Sol".

Deze zijn te koop bij de Praxis Bouwmarkten. Op de binnendoos staat een productie datum geprint: 10. 12. 2015. Tevens zijn er bij de Praxis 28 cm lange barbeque lucifers te koop ook van het merk "Sol". Deze verpakking is in dezelfde stijl en kleuren als de aanmaaklucifers doos.

 

En tenslotte. Vanaf 2017 (en nu nog steeds) zijn er dozen aanmaaklucifers te koop van het merk "Greenheat". Deze zijn te koop bij Intratuin en bij Greenheat zelf. Op de binnendoos staat een productie datum geprint: 1404001017. Helaas paste de opengemaakte doos niet helemaal onder de scanner. Een gedeelte van het strijkvlak staat er dus niet op.

 

5 maart 2018

Goed nieuws voor iedereen die 'oude' versie van de Zwaluw aanmaaklucifers (zonder 'GEVAAR' logo, zie Vonkvrij 2014-4) nog zoekt: Vandaag zijn er nog exemplaren gevonden in een Nettorama-supermarkt. Op de site van Nettorama zijn alle vestigingen te vinden. Succes!

 

22 december 2017

Op de website Aanstekerwebshop (www.aanstekerwebshop.nl) wordt momenteel een leuke serie van vijf huishouddozen van winter en kerstmotieven verkocht. De lucifers zijn 9,5 cm lang. Hieronder een afbeelding van één van de wikkels. U kunt de dozen vinden op deze website door het woord 'lucifers' in te vullen. Overigens vindt u op deze website ook andere doosjes lange lucifers die ook te kop en zijn bij sigarenspeciaalzaken en andere webshops. Met dank aan Rob van Haaren.

 

 

20 december 2017

 

IKEA

Bij Ikea zijn weer nieuwe lange lucifers te koop met het nieuwe clichénummer 7899. De wijzigingen ten opzichte van de vorige uitgave zijn de vlam links boven en de tekst 'PAP' en het symbool er boven. De sticker is hetzelfde gebleven.

 

19 december 2017

 

PUCKATOR

van Joël Gabriels uit België  kregen we de melding van onderstaande doos die via bol.com te bestellen is bij 'het leukste winkeltje van Nederland'. Schrik echter niet van de prijs......

de doos is afkomstig van puckator.net en is 'designed in the UK'

 

IKEA

In Belgische vestigingen van IKEA is een nieuwe Kerstdoos te koop. Kijk voor de afbeelding bij 'Nieuwe uitgaven België' Daar is ook een meldimg gemaakt van een inport-doos die te koop is bij HUBO-winkels in België. Mogelijk zijn deze ook in Nederlandse HUBO-winkels te koop.

 

14 december 2017

 

ALDI

na lange tijd weer eens lucifers te koop in de Nederlandse ALDI-winkels. Wel als reclame-aanbieding, dus wees snel! Het betreft onderstaande 6 Kerstmotieven.

 

 

 

 

19 november 2017

Lidl

Sinds vorige week zijn er weer (tijdelijk) lucifersdozen bij Lidl te koop. Dit zijn exact dezelfde (11 stuks) als vorig jaar, maar die zijn destijds nooit gemeld omdat we al waren gestopt met Vonkvrij maar de site nog niet operationeel was. De dozen zijn per 2 stuks verpakt met een klein stickertje. Bijgaand de afbeeldingen. Met dank aan Cora Koster, Frank van Lier en Rik van Florestein voor het doorgeven.

 

 

6 oktober 2017

HEMA

Bij de HEMA zijn weer 5 nieuwe lucifersdozen te koop. Dozen met extra lange lucifers, maar in een kleiner formaat dan voorheen, namelijk 100x65x18mm. Op de plakstrook staat een boel informatie te lezen, o.a.de leverancier Woloszyn.eu (firma zapatki Woloszyn uit Warschau, Polen), het formaat BX-S45, een volgnummer en een printdatum.

Het gaat om de volgende dozen:

NEVER ASLEEP BUT ALWAYS DREAMING, wit, volgummer 321, datum 22.06.2017 

CREATE YOUR OWN MAGIC, roze, volgummer 322, datum 23.06.2017

PERFECT MATCH, oranje, volgnummer 323, datum 21.06.2017

LIGHT UP THE NIGHT, blauw, volgnummer 324, datum 21.06.2017

YOU LIGHT MY FIRE, groen, volgnummer 325, datum 21.06.2017

 

Voor wie ze niet kan vinden in de HEMA-winkel: ze zijn ook online te koop via HEMA.nl 

 

BIG BAZAR

Van de doos Top Line, te koop bij Big Bazar, is een nieuwe doos van het formaat XLarge met 40 pcs verkrijgbaar. Evenals bij eerdere meldingen is alleen het batchnummer veranderd. Deze is nu 2039218 (was 356359).

 

18 september 2017

De Zwaluw-huishouddoos met het GEVAAR en MATCHTEK logo is inmiddels ook gevonden. Zoals verwacht heeft deze clichénummer 7883 en de eerste printdatum is 2016-12-20.

 

 

 

Van het formaat EXTRA LANG (7886) is een nieuwe datum gevonden: 2017-01-23 en ook van de aanmaaklucifers (7887) is er een nieuwe datum: 2017-04-05

 

ZWALUW

Augustus 2017

Het mysterie van de nieuwe wikkels van Zwaluw-lang blijft voortbestaan! Er was al een wikkel met clichénummer 7885_1 gevonden met AANMAAKLUCIFERS en datum 2017-0217. Deze heeft een afbeelding van de nieuwe doos aanmaaklucifers die o.a. bij Albert Heijn te koop is. Er is nu echter ook een wikkel gevonden met AANMAAKLUCIFERS met datum 2016-12-01, maar deze heeft nog de afbeelding van de oude verpakking! dit versterkt wel het hier onder staande vermoeden dat de wikkels na de eerste drukgang van 2016-12-01 zijn aangepast. Wordt vervolgd!

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 juli 2017

inmiddels zijn er meer wikkels van Zwaluw Extra Lang gevonden: 7886_3 BRIKETTEN, 7886_6 HAARDHOUT en 7886_7 HOUTSKOOL. De bijbehorende drukvelnummers bevestigen het vermoeden dat de serie uit 6 wikkels bestaat. _4 GRILLBOX en _8 QUICKLIGHT zijn vervallen en _2 BBQ-DIRECT is vervangen door FIREPOWER.

 

Bij het formaat Lang (7885) weten we dat nog niet zo zeker: er is een wikkel gevonden met nummer 7885_2 BBQ-DIRECT (drukvelnummer 8, datum 2016-12-01) terwijl er ook al wikkels waren gevonden met 7885_2 ZWALUW FIREPOWER (drukvelnummer 14, datum 2017-02-17). Er zijn nu 2 theorieën om dit te verklaren. Optie 1: de eerste drukgang van 2016-12-01 is nog gedrukt met BBQ-DIRECT, bij de tweede drukgang van 2017-02-17 is dat aangepast. Optie 2: op het drukvel is op één positie (of meerdere) 'vergeten' BBQ-DIRECT te vervangen door FIREPOWER. Als iemand een BBQ-DIRECT wikkel heeft met datum 2017-02-17 of een FIREPOWER-wikkel met datum 2016-12-01 laat ons dat dan weten zodat wij (of eigenlijk Rik van Florestein) deze puzzel kunnen oplossen!

 


vorige pagina


DOCUMENTATIES INLOGGEDEELTE

 

Met enige regelmaat worden er nieuwe documentaties toegevoegd in het inloggedeelte.

 

Op de pagina

OVER ONS / Inloggedeelte  website kunt u een overzicht vinden van de documentaties die er momenteel te vinden zijn en hoe u hier toegang tot kunt krijgen.