Voor het kleine bedrag van 5 euro heeft u een jaar lang onbeperkt toegang tot het digitale archief van de S&D Groep.

Nieuwe uitgaven België

Op deze pagina doen wij melding van nieuwe uitgaven van lucifersdoosjes, lange dozen en luxe dozen in België. Joël Gabriels verzorgt de meldingen uit België. Heeft u een nieuwe melding, meldt het aan ons door contact op te nemen met de webmaster: webmaster@vonkvrij.com.

4 oktober 2021

Joël Gabriels heeft onlangs via de website https://www.vitrapartnerstore.be/ een aantal luxe dozen met extra lange lucifers gekocht met afbeeldingen van de ontwerper Alexander Girard. Naar aanleiding daarvan heeft hij wat onderzoek gedaan naar deze ontwerper en hierover een mooi document gemaakt. De link naar de PDF van dit document: Alexander Girard

 

19 september 2021

Op 10 december 2018 is reeds melding gemaakt van de Union Match Prestige doos met "10% extra" met printdatum 2018-09-21. Deze was verkregen tijdens een bezoek aan de fabriek in Zweden. Onlangs is op straat (!) deze doos gevonden met printdatum 2020-05-29 en nu ook met de 'gevaar-driehoek' in reliëf op de achterkant. Het is niet bekend waar deze te koop zijn (geweest). Het is in ieder geval nog een uitgave van vóór de overgang naar BrandBox Twenty.

 

29 augustus 2021

In winkels van DE KRAK (3 filialen in Antwerpen en Deurne) zijn lucifers te koop van het merk TOPLINE en UNILITE. 

op de dozen met de XXL lucifers van TOPLINE staat 'Order nr. 2018419'. Dezelfde dozen zijn ook al eens gemeld in Nederland (op 26 mei 2019) met daarop 'Batch nr. 2053107'.

 

 

 

 

 

op de website www.ideal-praktijk.be ("handige accessoires voor thuis") zijn onderstaande extra lange lucifers te koop. opvallend is dat de afbeelding op de website een andere doos laat zien.

 

 

 

 

1 augustus 2021

De doos met aanmaakvuurtjes van de ALDI heeft wederom een andere nummer onder de barcode: TA 28/21 C Art. 0882 (zie ook melding 24 mei 2021)

 

 

 

1 augustus 2021

nog meer aanmaaklucifers. onderstaande dozen van het merk actifeu zijn gekocht bij Carrefour.

 

 

29 juni 2021

Tijdens de zoektocht langs doe-het-zelf zaken in België is onderstaande doos met aanmaaklucifers ontdekt bij de Gamma. 

12 juni 2021

Gevonden in doe-het-zelf zaken in België: nieuwe doos van Fire-Up (HUBO) en van Barbecook (BRICO).

afmetingen van beide dozen 22 x 6,5 cm. 

 

26 mei 2021

Bij Colruyt is een nieuwe doos met aanmaaklucifers te koop

 

 

 

24 mei 2021

Er zijn weer nieuwe dozen bij de ALDI te koop, bedoeld voor het komende zomer- en barbeque seizoen. Het betreft 4 dozen met lucifers van 10cm en 2 dozen met lucifers van 20cm. Één van de afbeeldingen van de dozen met lucifers van 10cm kwam ook al voor in de uitgave van 25 juli 2020, maar de dozen van deze nieuwe uitgave hebben naast enkele andere aanpassingen op de achterkant de toevoeging AA 20/21 C Art. BE 7257.

 

 

 

 

 

 

 De wikkel met Aanmaakvuurtjes is ook weer aangepast. Onder de streepjescode staat nu de tekst AA 20/21 C  Art 0882 (zie ook melding 25 juli 2020).

  

 

De wikkels van Carrefour zijn nu ook voorzien van de 'gevarendriehoek' in relief. De grote wikkel (7984) heeft de printdatum 2020-04-16, de kleine (7983) de printdatum 2019-10-30. Kennelijk heeft men in Zweden nog een flinke voorraad liggen!

 

 

 

 

 

18 april 2021

De eerste wikkels van Union Match met het adres van Brandbox Twenty uit Eindhoven zijn gevonden! Het betreft de formaten 'Prestige' en 'Kingsize'. Met dank aan Joël Gabriels voor de melding. 

 

 

 

 

4 februari 2021

De nieuwe Unium Match wikkels met het adres van brandbox twenty uot Eindhoven zijn nog niet gesignaleerd. Wel zijn alle wikkels sinds enige tijd ook voorzien van een reliëf van een driehoek in  het karton gedrukt. Het is een 'tastbare' variant van het 'gevaar'-logo en waarschuwt slechtzienden voor gevaarlijke en brandbare stoffen. Hieronder een compleet overzicht van de huidige wikkels:

 

 

 

   

 

 

 

 

16 januari 2021

 

 

Opvallend nieuws aan het begin van het nieuwe jaar: De distributie van Union Match-lucifers wordt  verzorgd door een nieuw bedrijf: Brandbox Twenty uit Eindhoven (NL). Naast Union Match is het bedrijf ook de nieuwe distributeur van Zwaluw-lucifers in Nederland en van Cricket aanstekers.

In Nederland zijn al Zwaluw-wikkels gevonden met deze nieuwe naam, waarschijnlijk zullen er binnenkort ook nieuwe wikkels van Union Match verschijnen.

Kijk voor meer informatie op www.brandboxtwenty.com

 

25 juli 2020

Bij de ALDI zijn weer een 4-tal nieuwe dozen te koop. Op de bijbehorende sticker staat de code AA30/2020C. In de binnendozen is een code gedrukt waarvan de betekenins onbekend is (20051203-1). Het lijkt op een datum maar dat zou betekenen dat het al dozen van 15 jaar oud zouden zijn?

 

 

 

 

                 

 

 

 

 

 

 

De doos met aanmaakblokjes heeft weer een andernummer onder de barcode: TA30/20C

 

 

8 juli 2020

Van Joël Gabriels kregen we weer de volgende meldingen:

 

Aanmaaklucifers en barbecue-lucifers van het merk SOL, te koop bij Carrefour

 

 

 

 

Barbecue lucifers van het merk Barbecook, te koop bij Gamma

 

 

17 juni 2020

Eindelijk weer een nieuwe melding uit België. Bij Aldi is weer een doos met aanmaaklucifers verkrijgbaar. Zie bijgaand.

 

1 januari 2020

In december waren er in de winkels van Aldi in België weer lange lucifers te vinden met wintertaferelen. De afbeeldingen zijn gelijk aan die in eerder jaren. Alleen het codenummer is gewijzigd.

 

 

 

11 juni 2019

Het buitenseizoen is weer aangebroken en dat betekent dat de barbecue dozen weer in de winkels liggen. Deze maand pakt Action en met name Aveve uit met nieuwe meldingen van lange lucifers en dozen. Aveve zelfs met twee varianten.

 

   

 

 

Aveve Aveve

5 mei 2019

Er zijn eindelijk weer nieuwe meldingen uit België te melden. Joël meldt dat bij Aldi weer nieuwe dozen in de winkels liggen. De huishouddozen en de stickers wijken af van de uitgaven zoals die vorig jaar bij Aldi in de winkels lagen.

 

Aldi mei 2019

Aldi aanmaak mei 2019

17 februari 2019

In 'Alte Schachtel', het blad van de Duitse Pjillumenistischen Gesellschaft e.V. stond onderstaande melding van een nieuwe IKEA-doos. Heeft iemand deze al gevonden in België? 

15 januari 2019

In de winkels van Carrefour zijn momenteel eigen lucifers gemaakt door Swedish Match te koop. De wikkel van normaal formaat wijkt van de melding van 19 november 2017. Ook de sticker met barcode is licht gewijzigd ten opzichte van de eerdere uitgave. Zie de afstand tussen 10 x 40 en streepjescode.

 

 

Kerst en oud en nieuw is inmiddels al weer achter de rug, maar dit belet ons niet om lucifersgerelateerde zaken rond kerst niet als nog te melden. Europe Match heeft met kerst weer promotiemateriaal uitgebracht. Zie hieronder. Met dank aan Joël.

 

 

10 december 2018

Voor enkele verzamelaars die eind juni van dit jaar al bij het bedrijfsbezoek waren bij Swedish Match in Hvetlanda in Zweden was het wachten tot de gewijzigde lucifers van Union Match of Three Torches in de winkel lagen. Ze zijn ontdekt en wel bij Colruyt. Swedish Match heeft een tijdelijke actie waarbij er extra lucifers in de dozen van het formaat Prestige zitten. Het is nog even afwachten of ook de andere formaten tijdelijk een extra inhoud kennen. Voor de niet intimi onder de verzamelaars: de groep verzamelaars die voor de zomer op bezoek waren in Zweden hebben kennis gemaakt met de ontwerpster van deze wikkel. Op die dag was zij net toevallig bezig met het ontwerp van onderstaande wikkel.

 

10 december 2018

Het was te verwachten, maar je weet het maar nooit met de nieuwe uitgaven van Aldi. Evenals in Nederland liggen (of inmiddels lagen) bij Aldi in Belgie ook dezelfde huishouddozen als verleden jaar in de winkels met licht gewijzigde achterkanten. Zie ook bij de nieuwe meldingen in Nederland. Zie bijgaand de zes gewijzigde dozen.

 

 

27 mei 2018

 

ALDI

De doos met aanmaaklucifers heeft een kleine verandering ondergaan. Op de achterkant is nu de tekst AA 18/18 C  Art.882 toegevoegd.

 

 

 

De blauw/witte doosjes zijn ook weer te koop. De wikkel lijkt onveranderd, de sticker is wel gewijzigd. 

 

 

 

19 december 2017

 

ALDI

In de Belgische filialen van de ALDI zijn momenteel dezelfde 6 dozen te koop als in Nederland. 

kijk voor de afbeeldingen bij de 'Nieuwe uitgaven Nederland'

 

HEMA

Ook de 5 HEMA-dozen die bij de 'Nieuwe uitgaven Nederland' zijn gemeld zijn te koop in de Belgische HEMA-filialen 

 

IKEA

In Belgische IKEA-vestigingen is onderstaande Kerstdoos te koop. Deze heeft clichénummer 7909 en printdatum 2017-08-14

 

 

CEDON

de hieronder afgebeelde dozen van 'CEDON MuseumShops GmbH' in München zijn momenteel te koop in AS ADVENTURE winkels. 

PARADISIO

In deze winkel in Aalst zijn onderstaande Kerstdozen te koop. Deze waren jaren geleden als eens vaker te koop (in diverse varianten) in België en Nederland. de naam KSD op de sticker staat voor Kaemingk Seasons Decorations, een groothandel in Aalten (Nederland).

De dozen zijn ook via internet te bestellen.

 

 

CHEMINETT

onderstaande doos is te koop in de doe-het-zelf zaak HUBO in België. De lucifers zijn gemaakt in India en worden op de markt gebracht door de firma Pyrofeu uit Frankrijk.

 

 

19 november 2017

Carrefour heeft weer nieuwe lucifers in de winkels liggen. Het betreft zowel het formaat normaal als de lange lucifers. Bij het doosje normaal formaat is een sticker op het cellophaan.

 

18 september 2017

Het laatste ontbrekende formaat van de nieuwe Union Match wikkles is gevonden: KINGSIZE

de printdatum is 2017-03-08

 

7 augustus 2017

Van Union Match zijn inmiddels ook de wikkels PRESTIGE (extra lang) en HOME (huishoud) gesignaleerd met de 'GEVAAR' en  'MATCHTEK'  logo's.

De PRESTIGE wikkel heeft clichénummer 7981 en datum 2017-03-01.

Op de HOME wikkel staat vreemd genoeg geen clichénummer, wel een datum: 2017-02-14  

 

 

 

Juni 2017

Evenals de Zwaluw-wikkels in Nederland zijn/worden ook de wikkels van Union Match voorzien van het 'GEVAAR' en 'MATCHTEK' logo. Op dit moment is alleen het formaat POCKET pas gevonden, maar de andere zullen zeker volgen.

Deze wikkel heeft clichénummer 7973 en printdatum 2017-02-08. De sticker is ongewijzigd.

 

Bij de ALDI is een vernieuwde doos met aanmaaklucifers te koop:

 

 

april 2017

Bij de ALDI is weer een nieuwe wikkel te koop. Geen doos met landschappen meer helaas, men heeft weer een 'oud' ontwerp wat we nog kennen van zo'n 12 jaar geleden van stal gehaald . Maar nu wel

voorzien van het FSC-logo. Inclusief sticker.       

 

 

2017

Onderstaande foto's zijn van het jaarlijkse oudejaarsgeschenk van EUROPE MATCH uit Hongarije, de fabriek waar o.a. ook de recente lucifersdozen van HEMA (zie nieuwe meldingen Nederland) zijn gemaakt.

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017
 

boekje

2016

 

Aldi

In de Aldi supermarkten waren half december drie prachtige kokers met lange lucifers voor het gebruik met Kerst te koop. De lucifers zijn gemaakt door KM (Karl Müller) Zündholz International uit Duitsland.

 

Ook in december zijn de 6 huishouddozen verkrijgbaar die een jaar eerder ook in de winkel lagen. De belangrijkste verandering is echter het nummer aan de achterzijde dat nu anders is. Zie hieronder de 6 dozen en de sticker.

 

 

 

 

 

 

 

Luxe dozen

In shops en museumwinkels zie je weleens accessoires verkocht worden. In het MAS, het museum aan de Schelde, trof Joël vier luxe dozen aan.

 

 

 

 

Euro Shop

In Euro Shop, een bazar annex warenhuis met zeven vestigingen in Vlaanderen, lag onlangs een onbekende huishouddoos van het merk Super Foc. De doos in in Azië gemaakt en lijkt voor Spanje en Portugal bedoeld te zijn. De tekst van het merk is in het Spaans. Op de achterkant staat daarnaast een vermelding in drie talen.

De uitgever en handelaar van dit merk Hidalgo productos laat op de doos vermelde website een verschillende producten aan lucifers zien: naast de onderstaande doos, ook normale doosjes en lange lucifers.

 


Aldi

Aldi heeft deze zomer voor het barbecue- en het vakantieseizoen weer een nieuwe, tijdelijke uitgave van vier verschillende huishouddozen gedaan. Op twee dozen staat een foto van een gevulde barbecue. De twee andere dozen presenteren prachtige foto’s, één van bloeiende bloemen, de andere van cactussen onder de avondzon. De dozen zitten per twee stuks verpakt met een sticker. Op de dozen zijn vijf talen weergegeven dat er op duidt dat ze in meerdere landen uitgegeven (kunnen) worden. Wie heeft er huishouddozen ontdekt bij Aldi in Nederland? De uitgaven zijn gemaakt door KM Zündholz International uit Duitsland.

 
Albert Heijn

Albert Heijn heeft dit jaar in de zomerperiode weer een doos aanmaaklucifers in de schappen liggen. De doos is vrij neutraal en kent weinig opsmuk. Ook in Nederland is deze doos verschenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


vorige pagina

DOCUMENTATIES INLOGGEDEELTE

 

Met enige regelmaat worden er nieuwe documentaties toegevoegd in het inloggedeelte.

 

Op de pagina

OVER ONS / Inloggedeelte  website kunt u een overzicht vinden van de documentaties die er momenteel te vinden zijn en hoe u hier toegang tot kunt krijgen.