Voor het kleine bedrag van 5 euro heeft u een jaar lang onbeperkt toegang tot het digitale archief van de S&D Groep.

Nieuwe uitgaven België

Op deze pagina doen wij melding van nieuwe uitgaven van lucifersdoosjes, lange dozen en luxe dozen in België. Joël Gabriels verzorgt de meldingen uit België. Heeft u een nieuwe melding, meldt het aan ons door contact op te nemen met de webmaster: webmaster@vonkvrij.com.

17 februari 2019

In 'Alte Schachtel', het blad van de Duitse Pjillumenistischen Gesellschaft e.V. stond onderstaande melding van een nieuwe IKEA-doos. Heeft iemand deze al gevonden in België? 

15 januari 2019

In de winkels van Carrefour zijn momenteel eigen lucifers gemaakt door Swedish Match te koop. De wikkel van normaal formaat wijkt van de melding van 19 november 2017. Ook de sticker met barcode is licht gewijzigd ten opzichte van de eerdere uitgave. Zie de afstand tussen 10 x 40 en streepjescode.

 

 

Kerst en oud en nieuw is inmiddels al weer achter de rug, maar dit belet ons niet om lucifersgerelateerde zaken rond kerst niet als nog te melden. Europe Match heeft met kerst weer promotiemateriaal uitgebracht. Zie hieronder. Met dank aan Joël.

 

 

10 december 2018

Voor enkele verzamelaars die eind juni van dit jaar al bij het bedrijfsbezoek waren bij Swedish Match in Hvetlanda in Zweden was het wachten tot de gewijzigde lucifers van Union Match of Three Torches in de winkel lagen. Ze zijn ontdekt en wel bij Colruyt. Swedish Match heeft een tijdelijke actie waarbij er extra lucifers in de dozen van het formaat Prestige zitten. Het is nog even afwachten of ook de andere formaten tijdelijk een extra inhoud kennen. Voor de niet intimi onder de verzamelaars: de groep verzamelaars die voor de zomer op bezoek waren in Zweden hebben kennis gemaakt met de ontwerpster van deze wikkel. Op die dag was zij net toevallig bezig met het ontwerp van onderstaande wikkel.

 

10 december 2018

Het was te verwachten, maar je weet het maar nooit met de nieuwe uitgaven van Aldi. Evenals in Nederland liggen (of inmiddels lagen) bij Aldi in Belgie ook dezelfde huishouddozen als verleden jaar in de winkels met licht gewijzigde achterkanten. Zie ook bij de nieuwe meldingen in Nederland. Zie bijgaand de zes gewijzigde dozen.

 

 

27 mei 2018

 

ALDI

De doos met aanmaaklucifers heeft een kleine verandering ondergaan. Op de achterkant is nu de tekst AA 18/18 C  Art.882 toegevoegd.

 

 

 

De blauw/witte doosjes zijn ook weer te koop. De wikkel lijkt onveranderd, de sticker is wel gewijzigd. 

 

 

 

19 december 2017

 

ALDI

In de Belgische filialen van de ALDI zijn momenteel dezelfde 6 dozen te koop als in Nederland. 

kijk voor de afbeeldingen bij de 'Nieuwe uitgaven Nederland'

 

HEMA

Ook de 5 HEMA-dozen die bij de 'Nieuwe uitgaven Nederland' zijn gemeld zijn te koop in de Belgische HEMA-filialen 

 

IKEA

In Belgische IKEA-vestigingen is onderstaande Kerstdoos te koop. Deze heeft clichénummer 7909 en printdatum 2017-08-14

 

 

CEDON

de hieronder afgebeelde dozen van 'CEDON MuseumShops GmbH' in München zijn momenteel te koop in AS ADVENTURE winkels. 

PARADISIO

In deze winkel in Aalst zijn onderstaande Kerstdozen te koop. Deze waren jaren geleden als eens vaker te koop (in diverse varianten) in België en Nederland. de naam KSD op de sticker staat voor Kaemingk Seasons Decorations, een groothandel in Aalten (Nederland).

De dozen zijn ook via internet te bestellen.

 

 

CHEMINETT

onderstaande doos is te koop in de doe-het-zelf zaak HUBO in België. De lucifers zijn gemaakt in India en worden op de markt gebracht door de firma Pyrofeu uit Frankrijk.

 

 

19 november 2017

Carrefour heeft weer nieuwe lucifers in de winkels liggen. Het betreft zowel het formaat normaal als de lange lucifers. Bij het doosje normaal formaat is een sticker op het cellophaan.

 

18 september 2017

Het laatste ontbrekende formaat van de nieuwe Union Match wikkles is gevonden: KINGSIZE

de printdatum is 2017-03-08

 

7 augustus 2017

Van Union Match zijn inmiddels ook de wikkels PRESTIGE (extra lang) en HOME (huishoud) gesignaleerd met de 'GEVAAR' en  'MATCHTEK'  logo's.

De PRESTIGE wikkel heeft clichénummer 7981 en datum 2017-03-01.

Op de HOME wikkel staat vreemd genoeg geen clichénummer, wel een datum: 2017-02-14  

 

 

 

Juni 2017

Evenals de Zwaluw-wikkels in Nederland zijn/worden ook de wikkels van Union Match voorzien van het 'GEVAAR' en 'MATCHTEK' logo. Op dit moment is alleen het formaat POCKET pas gevonden, maar de andere zullen zeker volgen.

Deze wikkel heeft clichénummer 7973 en printdatum 2017-02-08. De sticker is ongewijzigd.

 

Bij de ALDI is een vernieuwde doos met aanmaaklucifers te koop:

 

 

april 2017

Bij de ALDI is weer een nieuwe wikkel te koop. Geen doos met landschappen meer helaas, men heeft weer een 'oud' ontwerp wat we nog kennen van zo'n 12 jaar geleden van stal gehaald . Maar nu wel

voorzien van het FSC-logo. Inclusief sticker.       

 

 

2017

Onderstaande foto's zijn van het jaarlijkse oudejaarsgeschenk van EUROPE MATCH uit Hongarije, de fabriek waar o.a. ook de recente lucifersdozen van HEMA (zie nieuwe meldingen Nederland) zijn gemaakt.

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017
 

boekje

2016

 

Aldi

In de Aldi supermarkten waren half december drie prachtige kokers met lange lucifers voor het gebruik met Kerst te koop. De lucifers zijn gemaakt door KM (Karl Müller) Zündholz International uit Duitsland.

 

Ook in december zijn de 6 huishouddozen verkrijgbaar die een jaar eerder ook in de winkel lagen. De belangrijkste verandering is echter het nummer aan de achterzijde dat nu anders is. Zie hieronder de 6 dozen en de sticker.

 

 

 

 

 

 

 

Luxe dozen

In shops en museumwinkels zie je weleens accessoires verkocht worden. In het MAS, het museum aan de Schelde, trof Joël vier luxe dozen aan.

 

 

 

 

Euro Shop

In Euro Shop, een bazar annex warenhuis met zeven vestigingen in Vlaanderen, lag onlangs een onbekende huishouddoos van het merk Super Foc. De doos in in Azië gemaakt en lijkt voor Spanje en Portugal bedoeld te zijn. De tekst van het merk is in het Spaans. Op de achterkant staat daarnaast een vermelding in drie talen.

De uitgever en handelaar van dit merk Hidalgo productos laat op de doos vermelde website een verschillende producten aan lucifers zien: naast de onderstaande doos, ook normale doosjes en lange lucifers.

 


Aldi

Aldi heeft deze zomer voor het barbecue- en het vakantieseizoen weer een nieuwe, tijdelijke uitgave van vier verschillende huishouddozen gedaan. Op twee dozen staat een foto van een gevulde barbecue. De twee andere dozen presenteren prachtige foto’s, één van bloeiende bloemen, de andere van cactussen onder de avondzon. De dozen zitten per twee stuks verpakt met een sticker. Op de dozen zijn vijf talen weergegeven dat er op duidt dat ze in meerdere landen uitgegeven (kunnen) worden. Wie heeft er huishouddozen ontdekt bij Aldi in Nederland? De uitgaven zijn gemaakt door KM Zündholz International uit Duitsland.

 
Albert Heijn

Albert Heijn heeft dit jaar in de zomerperiode weer een doos aanmaaklucifers in de schappen liggen. De doos is vrij neutraal en kent weinig opsmuk. Ook in Nederland is deze doos verschenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


vorige pagina

 

DOCUMENTATIES INLOGGEDEELTE

 

Met enige regelmaat worden er nieuwe documentaties toegevoegd in het inloggedeelte.

 

Op de pagina

OVER ONS / Inloggedeelte  website kunt u een overzicht vinden van de documentaties die er momenteel te vinden zijn en hoe u hier toegang tot kunt krijgen.