Voor het kleine bedrag van 5 euro heeft u een jaar lang onbeperkt toegang tot het digitale archief van de S&D Groep.

BX-luxe reclamedoosjes

BX - Nederlandse luxe reclamedoosjes

Vanaf de jaren '70 van de vorige eeuw zijn volledig bedrukte kartonnen wikkels als reclamelucifer items geïntroduceerd. Deze wikkels werden volledig bedrukt, voorzien van een enkel strijkvlak en gevouwen tot een luxe reclamedoosjes. Sindsdien zijn verschillende reclamemerken op de markt gekomen in verschillende formaten, de zogenaamde BX, waarbij de BX een afkorting is van box.

 

Van de BX uitgaven zijn in het verleden documentaties gemaakt. Sinds 2017 worden deze documentaties niet meer geactualiseerd, voornamelijk vanwege het beperkt aantal nieuwe uitgaven. De bedoeling is om op deze plek de aanvullingen op de documentaties te publiceren. Het blijkt echter lastig om de scans op een overzichtelijke manier te publiceren.

 

Op de website van Rik van Florestein (http://lucirik-023.jouwweb.nl/doosjes-nederland-bx) treft u een overzicht van de hem bekende aanvullingen. Heeft u een aanvulling op de documentatie, meldt hem aan de webmaster: webmaster@vonkvrij.com

 

Update juni 2021

Begin juni heeft Rik een zeer groot aantal aanvullingen van onbekende exemplaren BX-wikkels op zijn website geplaatst.

 

Update december 2023

Rik meldt dat er sinds begin deze maand op zijn website 29 pdf-bestanden geplaatst met daarin 40 nieuwe meldingen BX en 4 treklucifers. De vorige massale update dateert van februari 2022.

 


vorige pagina

DOCUMENTATIES INLOGGEDEELTE

 

Met enige regelmaat worden er nieuwe documentaties toegevoegd in het inloggedeelte.

 

Op de pagina

OVER ONS / Inloggedeelte  website kunt u een overzicht vinden van de documentaties die er momenteel te vinden zijn en hoe u hier toegang tot kunt krijgen.