Voor het kleine bedrag van 5 euro heeft u een jaar lang onbeperkt toegang tot het digitale archief van de S&D Groep.

BX-luxe reclamedoosjes

BX - Nederlandse luxe reclamedoosjes

Vanaf de jaren '70 van de vorige eeuw zijn volledig bedrukte kartonnen wikkels als reclamelucifer items geïntroduceerd. Deze wikkels werden volledig bedrukt, voorzien van een enkel strijkvlak en gevouwen tot een luxe reclamedoosjes. Sindsdien zijn verschillende reclamemerken op de markt gekomen in verschillende formaten, de zogenaamde BX, waarbij de BX een afkorting is van box.

 

Van de BX uitgaven zijn in het verleden documentaties gemaakt. Sinds 2017 worden deze documentaties niet meer geactualiseerd, voornamelijk vanwege het beperkt aantal nieuwe uitgaven. De bedoeling is om op deze plek de aanvullingen op de documentaties te publiceren. Het blijkt echter lastig om de scans op een overzichtelijke manier te publiceren.

 

Op de website van Rik van Florestein (http://lucirik-023.jouwweb.nl/doosjes-nederland-bx) treft u een overzicht van de hem bekende aanvullingen. Heeft u een aanvulling op de documentatie, meldt hem aan de webmaster: webmaster@vonkvrij.com

 


vorige pagina

Doel van de Stichting

De Stichting Studie- en Documentatiegroep Lucifersetiketten bestaat sinds begin jaren ’90. Daarvoor maakte de studie- en documentatiegroep onderdeel uit van de Nederlandse Verenging De Verzamelaar.

De S&D Groep Lucifersetiketten is een stichting met als doel het promoten van het verzamelen van luciferetiketten, luciferdozen en lucifersboekjes. Daarnaast bestaat de stichting met als doel om studie te doen naar de herkomst en ouderdom van in Nederland en België uitgeven merken.
Lees meer »